Masina de spalat emana un miros neplacut?

Ne folosim masinile de spalat pentru a indeparta mizeria si mirosurile neplacute de pe haine pentru ca numai dupa cateva luni de la folosire sa descoperim ca mirosul neplacut vine chiar de la masina de spalat. Problema nu ar fi atat de mare, daca acest miros neplacut nu ar fi transferat si rufelor.

Iata cateva posibilitati prin care poti elimina mirosul nedorit:

masina cu miros

Pasul I: Foloseste programul cu cea mai inalta temperatura de spalare: pentru a indeparta bacteriile care s-au dezvoltat in timp in interiorul cuvei este recomandat ca o data pe luna sa lasati masina sa realizeze o spalare fara rufe, sa alegeti programul de turatie normala si cu cea mai inalta temperatura.

Pasul II: Scoateti masina din priza:  urmatorul pas este efectuarea unor procedee de intretinere. Dar pentru a trece mai departe este nevoie sa opriti masina de spalat si sa o scoateti din priza.

Pasul III: Curatarea usi si a sigiliului de la usa si a filtrului

Bacteriile si mucegaiul se pot depune pe pliurile sigiliului cauciucat ce captuseste marginea gaurii prin care se introduc rufele si care ajuta la inchiderea usii. Dupa un numar de 2-3 spalari verificati daca acest sigiliu  are nevoie de curatare – procedand astfel veti preveni depunerea si descompunerea de bacterii si mucegai. Daca mucegaiul a persistat pentru mai mult timp intre pliurile sigilului s-ar putea sa fie foarte greu sau chiar imposibil de indepartat. Cand acest lucru se intampla este posibil sa fiti nevoiti sa inlocuiti aceasta componenta a masinii de spalat.

Mizeria, scamele si bacteriile au tendinta sa se adune in cuva de detergent sau in filtrul pentru scame si este indicat sa curatati si aceste parti ale masinii de spalat.

Pasul IV: Lasati deschisa usa de la masina de spalat rufe

Lasand usa deschisa dupa ce ati scos rufele din masina, permite aerului sa circule in interior si ajuta la prevenirea inmultirii bacteriilor si mucegaiului. La fel ar fi recomandat sa faceti si pentru cuva pe unde se introduc detergentii de spalare.

Pasul V: Verificati furtunul de golire

Daca totusi mirosul neplacut persista s-ar putea sa aveti un blocaj sau o depunere considerabila de reziduri in furtunul de golire. Daca banuiti ca aceasta ar fi cauza, procedati la curatarea si indepartarea depunerilor de pe tubul de evacuare.