Catalog Plados 2014

catalog chiuvete speciale granit

locul de productie al produselor Plados

Plados este unul dintre cei mai importanti producatori de chiuvete de bucatarie realizate din microparticule de GRANIT, ULTRA-GRANIT, ULTRA-QUARTZ, ULTRA-METAL si ULTRA-VITRO. Este o companie care ocupa un loc important pe piata internationala datorita produselor pe care le ofera – calitativ superioare si de incredere ceea ce a dus la succes comercial si la aprecieri unanime oridecate ori produsele Plados au fost vandute, atat local cat si prin exporturi, fiind prezente pe 5 continente.

Pentru a oferi o gama cat mai diversificata de produse unice si deosebite, catalogul de produse a fost imbogatit cu baterii, cuptoare si plite care pot sa fie livrate in aceeasi nuanta cu unele chiuvete, astfel realizandu-se o armonie a culorilor in inreaga bucatarie. Chiuvetele vin cu o garantie de 10 ani impotriva deteriorarilor ce pot aparea in timp (exceptie fac chiuvetele Ultra-Quartz, cu o garantie de 6 ani).

certificate

designul plados

Plados isi concentreaza eforturile nu doar pe caracteristicile technice si de functionare dar si pe cele ce tin de aspectul produsului.
Plados a avut intotdeauna ca scop gasirea unui echilibru perfect intre forma, design si functionalitatea produsului.
Este singurul producator din lume, capabil sa se prezinta cu o asemenea diversitate impresionanta de culori. Angajamentele companiei Plados sunt reprezentate de cautarea de noi finisaje, noi nunante si adaptabilitate in diferite modele de bucatarii.

creativitate si diversitate in fiecare produs

Produse de calitate, aspect rafinat, o gama larga de modele si culori. Mereu corect si la timp, cu preturi competitive. O parte importanta a noii fabrici este dedicata pastrarii de chiuvete, prezente in diferite tipuri de culori si finisaje (mai mult de 3700 de combinatii diferite), stau gata sa fie ambalate cu scopul de a asigura livrearea eficienta si rapida a produselor comandate. Aceasta caracteristica face din compania Plados liderul neconstestat pe piata chiuvetelor din compozit.

caracteristici

Rezistanta mecanica

Chiuvetele Plados rezista la agresiunea diverselor mancaruri si substante folosite zilnic, precum si la zgarieturi si uzura si asta datorita concentratiei ridicate de minerale prezente in structura materialului. Mizeria si petele pot fi indepartate prin spalare si stergerea cu blandete a chiuvetei.

un produs rezistent

Rezistenta la temperaturi ridicate

Chiuvetele Plados rezista la socuri termice si temperaturi foarte ridicate (pana la 280*) fara ca produsul sa aibe de suferit.

Rezistenta la lovituri

Rezistenta superficiala mare si duritate sporita, ceea ce previne craparea sau deteriorarea chiuvetelor in urma loviturilor accidentale.

un produs usor de intretinut

Culorile se pastreaza in timp

Culoarea este elementul caracterisitc si de identificare al chiuvetelor Plados; acestea raman vii si neschimbate in decursul timpului chiar si la expuneri frecvente si prelungite la soare.

Igienic si usor de curatat

Suprafata nu este poroasa de aceea impuritatiile nu se pot depune si astfel chiuveta poate fi rapid curatata cu ajutorul unui detergent obisnuit si cu ajutorul unui prosop, lavete sau burete. Chiuveta este mereu curata, igienizata si cu un aspect nou.

un produs care ofera mai mult

Teste pentru uz alimentar

Numeroase teste efectuate de catre mai multe institutii independente, au dovedit ca suprafetele chiuvetelor Plados sunt sigure atunci cand intra in contact cu mancarea.

Materiale si finisaje

Mai mult, materialele care intra in compozitia chiuvetelor Plados sunt izolatoare termic si fonic, astfel apa se mentine calda pentru mai mult timp iar zgomotul produs in urma jetului de apa de la robinet, este absorbit.

Chiuvete ULTRAQUARTZtraditie si calitate intr-un singur produs

  • Culori traditionale

Un amestec special de cuart atomizat si metacrilat de metil este ingredientul magic al chiuvetelor ULTRAQUARTZ. Suprafata acestor chiuvete rezista zilnic cu usurinta atunci cand vine in contact cu o tigaie incinsa, obiecte ascutite sau multitudinea de agenti agresivi.

  • Culori translucide

Plados este primul producator care a reusit sa receeze “efectul de cristal” datorita chiuvetelor translucide. Chiuvetele sunt realizate dintr-un amestec bogat de cuart, de aici acea senzatie vizuala placuta, de cristal. Acest material a fost si este considerat foarte igienic si foarte usor de curatat.

  • Culori pastelate

Calda, delicata si plina de energie, noua colectie pastelata Plados, reprezinta un strop de culoare si caldura potrivit intr-o bucatarie vesela si plina de viata.

Chiuvetele din GRANIT

procent ridicat de cuart si de granit

Caracteristica acestui finisaj este aspectul de granit. Procentul ridicat de cuart si de granit prezent in dispersie acrilica, face chiuveta rezistenta la socuri, crapaturi, caldura, murdarie, agenti chimici si uzura.

Chiuvete din microULTRAGRANIT

cu microparticule cuart

Din ULTRAGRANIT a luat nastere microULTRAGRANIT-ul. Concenratia foarte mare de pe toata suprafata (mai mult de 80%) a microparticulelor din cuart si granit a fost obtinuta printr-un proces foarte sofisicat de sedimentare in timpul turarii formelor. Acest lucru confera chiuvetei o caracteristica estetica extraordinara si un sentiment placut la atingere, asociata cu o duritate ridicata a suprafetei, rezitenta la factorii chimici, caldura si zgarieturi.

Chiuvete UltraMetal

cu particule metalifere si amestec de cristale din cuart si granit

Datorita particulelor metalifere prezente in amestecul de cristale din cuart si granit rezulta o chiuveta cu suprafata metalizata. Chiuvetele Ultrametalice prezinta culori reci si are un aspect lucios, satinat. Chiuvetele Ultra-metal sunt potrivite pentru bucatariile cu un design modern care sa se potriveasca cu restul aparatelor din otel inoxidabil care se gasesc de multe ori in bucatarie. Chiuvetele Ultra-metal sunt usor de curatat, foarte igienice si are o rezistenta mare la zgarieturi, substante chimice, caldura si termperaturi foarte rididcate.

Chiuvetele UltraVitro

compozitie deosebita

Tot farmecul si utilitatea acestui produs se gaseste in compozitia din care sunt facute chiuvetele – un material de prima clasa constand dintr-un amestec de microparticule din sticla. Chiuvetele UltraVitro sunt foarte igienice, durabile, prezinta un design frumos si raman neschimbate. Sunt ideale pentru bucatariile moderne, rafinate si elegante.

Chiuvetele NatureStone

chiuveta din piatra naturala

Piatra naturala, pretioasa este folosita pentru a atribui chiuvetelor NatureStone un efect de lux. Minerale pretioase folosite in compozitie ofera un aspect unic, cu culori naturale si vii. O chiuveta NatureStone are o duritate de neegalat, nu se zgarie si nu se schimba in timp.

Potrivite pentru contactul cu alimentele
sigur in contact cu alimentele

Mai multe teste efectuate de catre institutii independente au dovedit ca suprafata chiuvetelor Plados nu au nici un efect negativ si nu prezinta nici un pericol atunci cand mancarea intra in contact cu acestea.
Aer mai purificat si mai curat in bucatarie cu noile chiuvete Plados
chiuvetele Elegance si Lux cu antibacteriene, cu rol de purificare a aerului

Noua serie de chiuvete Elegance si Lux, in cele mai dorite culori, aduc ca noutate efectul de auto-curatare si sunt alcatuite dintr-un material cu proprietati antibacteriene, capabil sa interactioneze cu mediul din bucatarie prin purificarea aerului. Microparticulele de dioxid de titan, prezente in materialul inovativ proiectat de Plados, activeaza fenomenul natural de fotocataliza, un proces care imita fotosinteza plantelor, care transforma poluantii organici si anorganici, prezenti in mediul inconjurator, in sare minerala nevatamatoare omului.
O chiuveta dotata cu agentul activ “ARIAPURA” are o actiune benefica tripla: antipoluanta, antibacteriana si cu efect de auto-curatare.
Actiune antipoluanta
Componentul activ “ARIAPURA” distruge mirosurile neplacute si substante poluante ce apar deseori in bucatarie, datorita aerului conditionat, caldurii, in urma procesului de pregatire a mancarii (care genereaza fum si vaporii), a tigarilor, pulberi in suspensie etc. Practic, componentul activ numit “ARIAPURA” care se gaseste incorporat in toata masa ce formeaza produsul final: chiuveta, exercita aceasi actiune, de purificare a aerului, la fel ca a unui copac plantat in bucatarie.
Actiune antibacteriana
Prin eliminarea microbilor si bacteriilor se reduc in mod semnificativ mirosurile neplacute, atat pe chiuveta cat si in aer, rezultand in bucatarie un climat proaspat si sanatos.
actiune antibacteriana si efect de autocuratare

EFECT DE AUTO-CURATARE
Chiuvetele ARIAPURA nu permit depunerea pe suprafata lor a murdariei si calcarului. Datorita acestui fapt chiuvetele sunt mai usor de curatat si sunt necesare cantitati mult mai mici de detergent ceea ce face din ultimele modele Plados un produs eco-friendly. Componentul activ ARIAPURA se afla incorporat in materialul din care sunt fabricate chiuvetele; acest lucru inseamna ca componentul ARIAPURA isi pastreaza calitatiile active pe toata durata folosirii produsului chiar si in cazul in care suprafata este uzata si zgariata in timp.
Protectie Ultraclean®
Ce inseamna protectie Ultraclean®?
Este o tehnologie inovatoare care ofera protectie nelimitata si constanta impotriva murdariei care altfel ar putea duce la pete si mirosuri neplacute foarte greu de indepartat. Eficienta si siguranta oferita de noua tehnoligie Ultraclean® a fost testat cu strictete in laboratoarele specializate Plados, pentru o perioada lunga de timp, iar rezultatele au fost remarcabile. Multumita actiunii cu rol de protectie Ultraclean®, tehnologie ce a fost incorporata in structura interna a chiuvetei, in timpul procesului de fabricatie, s-a obtinut un produs igienic si rezistent care se mentine curat si ca nou dupa o perioada indelungata de utilizare.
CUM FUNCTIONEAZA – “EFECTUL LOTUSULUI”
Dupa mai multe cercetari si teste, laboratoarele companiei Plados au reusit cu succes sa reproduca modul in care frunzele de lotus reactioneaza la murdarie. Florile de lotus sunt considerate un simbol al puritatii in religiile Asiei poate datorita faptului ca aceste flori cresc in ape noroioase si tulburi pentru ca atunci cand rasare soarele sa reapara pastrandu-si culoarea intacta. Datorita acestui motiv lotusii au fost studiati luni in sir pentru a perfectiona modul cum reactioneaza suprafata chiuvetelor Plados la apa si murdarie. Ceea ce a atras atentia cel mai mult cercetatorilor, la planta de lotus, este modul cum aceasta reuseste sa se protejeze impotriva contaminarilor cu agentii patogeni, cum ar fi sporii si bacteriile. Plantele nu pot fi contaminate deoarece agentii patogeni sunt indepartati regulat printr-un mod simplu, datorita ploii. Totodata substantele uleioase sunt cu usurinta indepartate de pe frunze multumita actiunii mecanice a ploii.
Comportamentul picaturilor de apa pe suprafata chiuvetei
Cu protectia Ultraclean® picaturile de apa se preling pe suprafata chiuvetei in loc sa se imprastie astfel incat gradul de umezeala este mult mai mic, si astfel pe chiuveta raman putine picaturi de apa.
chiuvete fara protectie Ultraclean

chiuvete cu protectie Ultraclean

Asigura conditii de igiena
Chiuvetele pot retine murdaria, insa cele cu protectie Ultraclean® asigura o rezistenta ridicata impotriva urmelor si impuritatiilor nedorite. De aceea sunt mult mai igienice, usor de curatat astfel incat sa existe mai multa siguranta si liniste in familie.
Asigura prospetime
Mirosul neplacut care poate sa vina de la chiuveta, poate fi cauzat de murdarie depusa in timp. Protectia Ultraclean® insotita de curatarea periodica si prin aplicarea procedurilor simple de protectie, ajuta la imbunatatirea standardelor de igiena si asigura extra protectie oridecat ori este folosita.
Protectia antimicrobiana Microstop®
Cum functioneaza protectia antibacteriana?
Plados a fost prima companie care a propus chiuvete cu protectie antibacteriana. Tehnologia propusa de Plados se bazeaza pe folosirea de ioni de argint naturali, care ofera o protectie permanenta impotriva proliferari bacteriene. Bacteriile pot provoca mucegai, pete si miros neplacut. Multumita elementului antibacterian activ incorporat in timpul fabricatiei,in structura chivetei si care continua sa actioneze pe toata durata de viata a produsului, prospetimea si igiena se mentine pentru mai mult timp.
Elementul antibacterian activ folosit de Plados este fara culoare si miros; isi pastreaza proprietatile active pentru foarte mult timp de la folosire.
O chiuveta mai curata
Mirosurile neplacute care provin, uneori, din chiuvete pot fi prezenta datorita prezentei unui numar mare de bacterii care se inmultesc cu succes in medii calde si umezi. Protectia antibacteriana evita inmultirea bacteriilor si mentine, prin curatare si igienizarea normala, o chiuveta curata si un mediu placut si sigur.
O chiuveta mai igienica
Mancarea care intra in contact direct cu suprafata unei chiuvete poarte transmite infectii bacteriene. Cu chiuvetele Plados, care sunt prevazute cu protectie antibacteriana, acest risc este redus, oferind mai multa siguranta celor care le folosesc.

chiuvete cu protectie Microstop

Noutati

  • Seria de produse Lux

Chiuvete dotate cu tehnologia ARIAPURA
Cu seria LUX, Plados a regandit conceptul chiuvetelor in bucatarie. Bazinele au “dispart” sub doua tocatoare din cristalohidrati. Cu ajutorul celor 2 tocatoare care acopera chiuveta se obtine o deosebita eleganta si simplitate pentru toata linia de bucatarie.

  • Seria de produse Elegance

Chiuvete dotate cu tehnologia ARIAPURA
Gama de produse Elegance este definita prin simplitate datorita formelor liniare, fiind un amestec de stil si modernitate; acestea se potrivesc foarte bine in orice fel de bucatarie modulara fiind usor de instalat. Forma speciala a acestor chiuvete permite instalarea incorporata sau la nivelul blatului. Vezi pg 14
Tehnologia Ariapura
Ariapura este tehnologia prin care chiuvetele au in componenta materialului microparticule de dioxid de titan. In prezenta luminii artificiale, aceste microparticule naturale declanseaza un fenomen numit fenomen de fotocataliza. Procesul este foarte asemanator cu fenomenul de fotosinteza care se manifesta in plantele verzi deoarece transforma poluantii organici si anorganici, deseori prezenti in bucatarie, in saruri minerale inofensive.
O chiuveta prevazuta cu tehnologia Ariapura are o tripa actiune: antipoluanta, antibacteriana si cu efect de auto-curatare.

chiuvete noi – ultima tehnologie

chiuvete cu tehnologie Ariapura

chiuvete cu tehnologie Ariapura

Bateriile Polytech

baterii Polytech

Realizate prin homopolimerizare, noile baterii Polytech sunt o noutate si unicitate pe piata in domeniu. Marele avantaj al bateriilor Polytech este faptul ca sunt alcatuite din materiale netoxice, reciclabile si adecvate pentru contactul cu alimentele. Deoarece aceste baterii de bucatarie nu contin metale grele precum plumbul, acestea nu au posibilitatea de a fi eliberate in timpul utilizarii.
O baterie Polytek este echipata si cu sistemul brevetat Semplifix, care permite montarea rapida si cu usurinta a bateriilor.
Produse cu greutate mica la un pret competitiv.

produse unicat si calitative

frigidere si masini pentru spalat vasele

hote de calitate viu colorate

mediu

Viziunea Plados este sa ofere o viata mai buna pentru cat mai multi oameni. Acest lucru implica un angajament pe termen lung pentru dezvoltare durabila si un impact general pozitiv asupra mediului si asupra oamenilor. Pentru a aduce la indeplinire acest obiectiv Plados se bazeaza pe produsele sale, cunoscute pentru calitate, estetica si functionalitate, la preturi competitive si nu in detrimentul principalelor doua aspecte esentiale: mediu si oameni.
Pentru a traduce in actiuni concrete sentimentul de responsabilitate fata de mediu, Plados promoveaza si pune accent pe produse “verzi” care permite economii substantiale de apa si energie pentru clientul final.
Strategia de mediu folosita este prezenta in fiecare etapa de viata a produselor Plados, de la prima idee pana la aprovizionarea cu materii prime, de la productie pana la distributie si vanzare in magazine, utilizare, pana la sfarsitul ciclului de viata, atunci cnad obiectul devine un deseu si trebuie eliminat sau reciclat.
Compania se angajeaza sa nu recurga sub nicio forma la exploatarea copiilor prin munca, in conformitate cu legile si valorile morale, sociale si de mediu. Angajamentul companiei fata de mediu si societate este adus la indeplinire prin motivatie, constientizare si investitii.

mediu

mediu