Chiuvete granit – instructiuni montaj si intretinere

Chiuvetele Plados sunt fabricate din cele mai noi materiale compozite ce au la baza cristale de granit, rasini acrilice, respectiv quartz atomizat. Proprietatile acestor materiale fac produsul finit rezistent la socuri, zgarieturi, lovituri, agenti chimici, caldura si murdarie. O utilizare corecta si adecvata asigura chiuvetei o lunga durata de viata. In procesul de fabricatie sunt folosite cele mai avansate tehnologii in domeniu. Chiuvetele sunt testate de mai multe ori in timpul procesului de productie pentru a se asigura respectarea celor mai riguroase standarde calitative. Chiuvetele pot fi instalate practic pe orice tip de blat, incluzand lemn, plastic, marmura, etc. Fiecare pachet de produse Plados contine si o garnitura speciala care asigura o etansietate perfecta intre chiuveta si blat. 

Sfaturi practice pentru intretinerea chiuvetei. 

Evitati plasarea de oale de bucatarie, tavi sau alte obiecte fierbinti avand o temperatura mai mare de 280 *C pe suprafata chiuvetei. Orice tava de bucatarie scoasa din cuptor poate avea o temperatura de peste 600 *C. Oalele de bucatarie, tavile si alte obiecte fierbinti se vor aseza pe suporti speciali facuti din lemn, plastic termorezistent sau alte materiale speciale. 
Evitati crearea unor socuri termice excesive ca urmare a plasarii pe chiuveta in acelasi timp a unor obiecte foarte fierbinti alaturi de unele foarte reci. Nu folositi chiuveta ca o suprafata de taiat: folositi mai bine un tocator din lemn de esenta tare sau material plastic, acestea pot fi achizitionate separat sau impreuna cu chiuveta. Folosirea unui cos metalic reduce riscul deteriorarii accidentalea acesteia. Nu folositi substante abrazive sau bureti metalici la curatarea chiuvetei, putandu-se produce zgarieturi. 

Obiectele grele sau ascutite pot cauza daune chiuvetei prin cadere pe aceasta. Zgarieturile pot fi eliminate cu ajutorul unui smirghel si apoi un strat de polish (ex: lac). A nu se depozita alcool, benzina, acid tricholoacetic sau orice alt solvent in cuva chiuvetei. Acesti agenti pot reactiona cu structura chimica a chiuvetei producand daune ce nu mai pot fi reparate. 

Cum se curata chiuveta din granit compozit?

Curatati chiuveta periodic dupa fiecare utilizare cu apa calda, cu un detergent lichid si o carpa moale. Petele normale trebuiesc scoase imediat. Orice crema sau detergent praf chiar si foarte putin abraziv nu trebuiesc folositi. De asemenea, nici detergenti agresivi. Produsele de curatat abrazive pot fi folosite doar in circumstante exceptionale, pentru indepartarea scrumul unei tigari, spre exemplu, insa cu mare grija.
Urmele lasate de mancare sau lichide care pateaza usor (ceai, cafea, suc de fructe) trebuiesc indepartate imediat cu apa fierbinte si un produs de curatat.
Petele de cerneala, tus, uleiuri sau vopsele trebuie curatate de indata cu alcool denaturat si o carpa moale.

Pentru petele organice se recomanda umplerea chiuvetei cu un produs de curatat organic si lasat in chiuveta peste noapte. Dimineata urmatoare clatiti cu apa fierbinte si o laveta moale.

Utilizare zilnica a chiuvetei poate conduce la acumulari de calcar, datorita apei dure, insa curatarea din timp a calcarului va evita depunerea de straturi mai groase. De asemenea, utilizarea unui dedurizator va conduce la pastrarea chiuvetei si a obiectelor sanitare curate cu minim de efort.

In cazul depunerilor, acestea se pot indeparta in felul urmator:
– acoperiti fundul chiuvetei cu o solutie mixta de otet obisnuit si apa (sau folositi un produs special pentru indepartarea calcarului)
– lasati solutia sa actioneze cateva ore, dupa care stergeti energic cu partea aspra a unui burete
– clatiti foarte bine

Aspecte tehnice:
In timpul instalarii chiuvetei folositi manusi adecvate la manevrarea acesteia, ca masura de protectie.

pregatire chiuveta montaj

Asezati chiuveta pe suporti. Fixati sita deasupra gaurii din chiuveta. In partea inferioara a chiuvetei, sub gaura de scurgere, se va aseza scurgerea propriuzisa. NU FOLOSITI SILICON. 

montare scurgere chiuveta

Modalitatea de gaurire pentru montarea bateriei.

Chiuvetele pot fi livrate deja gaurite sau pregaurite. In acest caz, gaura necesara pentru instalarea bateriei trebuie facuta cu ajutorul unei masini electrice de gaurit. Aceasta gaura poate fi facuta pe partea dreapta sau stanga in functie de necesitati. Gaura trebuie sa aibe un diametru de 35 mm si executata pe partea inferioara (dedesupt) in pozitia corespunzatoare. Se recomanda utilizarea unei freze circulare de gaurit ce poate fi achizitionata de la orice supermarket specializat. 

gaurire chiuveta

Instalarea chiuvetei pe blat

Garnitura trebuie plasata cu grija pe suprafata superioara a blatului, la marginea taieturii facuta in blat (recomandat realizate cu ajutorul unui sablon). Se apasa incet garnitura pana cand aceasta se lipeste pe blat. Se asaza cu grija chiuveta deasupra blatului decupat si deasupra garniturii montate anterior. Se fixeaza suportii la chiuveta folosind suruburile anexate. Cu ajutorul unei surubelnite se strang suruburile suportilor astfel incat chiuveta este coborata deasupra blatului in pozitia corespunzatoare, facandu-se astfel etanseitate intre chiuveta si blat prin intermediul garniturii putin comprimata prin fixarea corespunzatoare a suruburilor. 

instalare chiuveta

Daca se doreste instalarea unei masini de spalat rufe sau vase sub chiuveta trebuie avut in vedere urmatoarele:
– inainte de instalarea masinii asigurati-va ca suportii de prindere ai chiuvetei de blat au fost fixati foarte bine
– pentru a preveni supraincalzirea care poate rezulta in detasarea chiuvetei de pe blat, trebuie ajustat spatiul dintre chiuveta si partea superioara a masinii de spalat astfel incat sa se asigure o ventilatie corespunzatoare. Pentru a se facilita circulatia si racirea aerului se recomanda executarea unor mici guri de ventilatie la baza mastii chiuvetei.

Garantia chiuvetelor din granit Plados este de 5 ANI cu conditia respectarii operatiunilor de instalare si manevrare si a instructiunilor de utilizare. Impreuna cu produsele comandate primiti si certificatul de garantie. Chiuvetele din granit compozit Plados sunt destinate uzului casnic.

Magazinul nostru va ofera o gama diversificata de modele de chiuvete granit care sa vina in intampinarea celor mai exigente cerinte. Aceste tipuri de produse va oferi bucatariei dumneavoastra un plus de eleganta si rafinament, putand fi personalizate in nuanta dorita.