Mai mult spatiu pentru o camera mica

Ce este de facut atunci cand o camera pare prea putin incapatoare si prea aglomerata, desi ati facut ordine?

Chiar si intr-o incapere mai putin spatioasa se gasesc si alte posibilitati care sa va ajute sa va amenajati un spatiu asa cum va doriti.

Iata cateva sfaturi care aplicate corect transforma o camera mica intr-una mult mai mare si mai aerisita:

  1. Culori mai deschise pentru podea si pereti

Desi culorile mai inchise sunt mai calzi in acelasi timp ele absorb lumina in loc sa o reflecte si de aici camera pare mai mica decat este. Daca optati pentru pereti si podele mai deschise la culoare camera o sa para mai degajata.

  1. Depozitare cu stil

Atunci cand suprafele dintr-o incapere sunt ocupate cu multe obiecte totul pare incarcat. Dupa sunt lasate mai putine obiecte la vedere la final se poate vedea diferenta. Obiectele care ocupa spatiu si sunt la vedere pot fi depozitate in cutii, ascunse in dulapuri cu cat mai multe copartimente care sa va ofere posibilitatea depozitarii ordonate a lucrurilor.

  1. Regula pepenelui galben

Sabrinei  Sota (experta in decoratiuni) recomanda: “Obiectele decorative mai mici decat un pepene galben aglomereaza camera”. Asadar optati pentru cat mai putine obiecte decorative, mai ales de dimensiuni mici. Alegeti cateva obiecte decorative mai mari, care sa nu fie mai mici decat un pepene galben.

  1. Sa ne gandim: este prea mare?

O canapea mare si pufoasa este atat de confortabila! Insa o canapea masiva cu brate groase, fara picioare de sustinere sau cu picioarele acoperite de o husa ar putea ocupa un spatiu valoros si se poate ajunge la situatii neplacute cum ar fi necesitatea de a ocoli sau de a sari peste canapea pentru a ajunge la locul dorit. Este de preferat o canapea cu picioare de sustinere care sa faca vizibil parchetul. In felul acesta se creeaza iluzia unui spatiu deschis si astfel o camera mult mai mare.

  1. Mai mare este mai bine…uneori

Chiar daca este greu de crezut , o canapea sau un pat poate deveni piesa de rezistenta dintr-o incapere. Aceasta alegere este uneori mai potrivita in locul unor piese de mobilier mai mici imprastiate peste tot. O mobila cu un volum mai mare, cu multe spatii de depozitare, colorata, in armonie cu restul culorilor din imprejurimi, poate elimina senzatia de spatiu aglomerat iar camera pare ca prin magie mai mare. Insa folositi-va ochiul critic inainte si analizati-va bine camera.  Cu siguranta nu se recomanda intr-o camera 10×10.

  1. Dungile lungile

La fel ca dungile verticale de pe o camasa, un covor dungat va face o camera sa para mai lunga. Prin orientarea dungilor de pe covor cu lungimea camerei rezulta un efect deosebit si nu cere folosirea unei baghete magice.

  1. Felul cum cade lumina

Cand lumina de pe tavan cade si se concentreaza intr-un singur loc creeaza senzatia de spatiu inchis, toata atentia se concentreaza intr-un singur punct. In schimb, daca folositi cateva lampi mai mici asezate din loc in loc, camera va fi inundata de lumina si va iesi in evidenta.

  1. Si culorile sunt importante

Pentru unitate, folositi-va de diferite nunte ale aceleasi culori. Puteti sa combinati si nunatele neutre cu  nuante din aceeasi paleta de culori. In felul acesta incaperea este placut amenajata, mai deschisa.

  1. Rolul important al oglinzilor

Amplasarea unei oglinzi fata de fereastra sau peretele de vizavi este cea mai buna metoda pentru a reflecta lumina iar colturile intunecate vor disparea. Prin asezarea unui cufar sau o masa in dreptul oglinzi veti putea crea iluzia unei camere ce se afla intr-o permanenta extindere