Sfaturi practice si simple care mai devreme sau mai traziu te vor ajuta

  • Atunci cand un pahar se sparge toate cioburile sunt imprastiate peste tot, in bucati mai mari sau mai mici. Dupa ce ai maturat nu poti sa spui sigur ca nu au mai ramas si alte cioburi. Ce este de facut? Iata o solutie ingeniosa! Ia o felie de paine proaspata si sterge in locurile unde ai descoperit cioburi. Nici cel mai mic ciob nu va scapa.
  • Dar cum scapam de petele de apa de pe mobila lacuita? Folositi un uscator de par setat la viteza cea mai mare. Apropiati uscatorul cat mai aproape de pata. Dupa aproximativ 20 minute vei observa cum pata incepe sa dispara. Ca totul sa fie complet fa rost de o carpa moale pe care o imbibi in ulei de masline si sterge zona unde ai uscat. Uleiul are rolul de hidratare a lemnunului. Incearca, rezultatele sunt incredibile!
  • Tocmai cand credeai ca racletele sunt numai pentru curatarea ferestrelor noi iti facem cunoscuta si o alta calitate a acestora. Plus si simplu freaca covorul cu o racleta si minuneaza-te la cat de mult par s-a strans.
  • Cum desfundam scurgerea? Turnati prin sifonul de scurgere o soltutie din urmatorul amestec: o jumatate de cescuta de sare la un litru de apa fierbinte. Asadar sarea este buna si pentru gatit dar si pentru desfundat.
  • Daca intentionezi sa previ formarea mucegaiului, atunci boraxul este raspunsul. Boraxul impiedica formarea mucegaiului si ciupercilor. Aplica cu o carpa sau stropeste peretii si colturile cu o solutie compusa din 50 g borax si 300 ml otet alb. Lasa sa actioneze 30 minute, apoi poti sa stergi.
  • Furculita este folositoare si pentru carpete sau covoare. Daca ai mutat masa sau un alt mobilier dintr-un loc in altul iar pe carpeta pufoasa au ramas urmele mobilierului foloseste furculita care elimina aceste goluri neplacute. Folosete furculita si ridica cu grija fibrele carpetei, care s-au lasat datorita greutatii mobilieruli. O sa vezi ca furculita este de ajutor.