Cum amenajăm spațiul de duș pentru confort și stil

Cum amenajăm spațiul de duș pentru confort și stil

27/03/2024

În condițiile în care avem la dispoziție atât de multe variante de produse și tehnologii, amenajarea unei băi poate fi atât un moment de entuziasm, cât și o provocare. Acesta este și motivul pentru care ne-am gandit să venim astăzi cu câteva recomandări și sugestii pentru cum amenajăm spațiul de duș pentru confort și stil.

Cabinele de duș actuale și mijloacele aflate la dispoziție permit obținerea unei experiențe ce poate fi chiar mai relaxantă decât cea a unei băi cu cadă. Așadar nu este nimic greșit să iei în considerare ca primă opțiune de amenajare a unei  băi confortabile și cu stil, pe cea a unei băi cu duș.

Posibilitățile de amenajare a unei băi cu cabină de duș sau duș walk-in sunt nelimitate, oricare ar fi dimensiunile și particularitățile spațiului aflat la dispoziție. Totul este să vă faceți calculele cu atenție și să țineți seama de amplasarea instalației sanitare  și de felul în care pot fi poziționate chiuveta, toaleta și dușul. 

Idei de spatii de dus

Iată care sunt opțiunile de amenajare a unui duș din punct de vedere stilistic și al confortului:

1. Duș cu design simplu și elegant

Cea mai simplă modalitate de amenajare a unei bai cu duș este cea de tipul walk-in. Se aleg doua variante de gresie și faianță, care vor fi montate diferențiat în funcție de zone, unele pentru dus și altele pentru restul băii și se cumpără un geam despărțitor,  care să  delimiteze zonele. Se aleg o chiuvetă și o toaletă conform preferințelor si se personalizează spațiul cu mobilier, baterii, calorifer, oglindă, corpuri de iluminat si decorațiuni de baie.

Baie cu dus walk-in

2. Duș cu design modern și tehnologizat

În cazul în care vreți ca spațiul de duș să dispună de cele mai noi opțiuni în ceea ce privește funcțiile oferite, puteți merge pe variante unei băi cu cabină de duș ultramodernă și închisă. Pentru acest design și restul elementelor alese trebuie să fie tot din gama moderne și tehnologizate, cu forme geometrice și funcții automatizate.

3. Duș cu cădiță

În cazul în care vreți să fiți siguri că nu vor exista probleme cu infiltratii  sau cu scurgerea apei, puteți merge pe varianta unui duș cu cădiță.  Este o formă de amenajare care vă poate ajuta să economisiți spațiu în baie și să mențineți zona mult mai sigură și igienică. Restul amenajărilor pot include un perete despărțitor de sticlă sau o perdea de dus și un design  cu finisajele, obiectele sanitare și  accesoriile care vă plac.

Cabina dus inchisa cu cadita

4. Duș cu cabină de sticlă închisă

Dacă baia dispune de un spațiu care să permită delimitarea completă și închiderea acestuia, prin pereți de sticlă, puteți merge și pe această variantă de amenajare baie cu duș. Există variante de duș cu cabină închisă de-a gata, dar și posibilitatea de a comanda pereți de sticlă pentru separare, cu dimensiuni și forme de finisare personalizate.

Cabina dus inchisa complet

5. Duș cu perdea

În cazul în care aveți la dispoziție mai puțin spațiu sau chiar doriți să faceți o imbinare de baie cu cadă și duș, puteți merge pe această variantă de amenajare. Există în prezent numeroase variante de perdele de duș, care pot aduce un plus important de stil în amenajarea unei băi cu buget  ceva mai restrâns.

Soluții de depozitare în spațiul de duș

Un aspect adesea neglijat al designului spațiului de duș este soluționarea problemei de depozitare. Un spațiu de duș bine proiectat trebuie să ofere suficient spațiu pentru depozitarea produselor de igienă personală și a altor obiecte necesare în timpul băii.

Există mai multe opțiuni pentru integrarea soluțiilor de depozitare în spațiul de duș. Puteți opta pentru rafturi sau dulapuri integrate în peretele de duș, care să ofere spațiu pentru depozitarea șampoanelor, gelurilor de duș și a altor produse de îngrijire personală. De asemenea, puteți adăuga un suport pentru săpun și un suport pentru bureți de baie pentru a avea totul la îndemână.

Sugestii pentru spații mici de duș

Dacă spațiul de duș este mic, puteți alege să utilizați soluții de depozitare inteligente, cum ar fi suporturi de perete pentru sticle de șampon sau suporturi cu ventuze care se pot atașa pe pereți sau pe uși de duș. Aceste soluții economisesc spațiu și vă permit să aveți produsele de igienă personală la îndemână.

De asemenea, puteți alege să adăugați un dulap sau un raft în afara spațiului de duș, pentru a avea un spațiu suplimentar pentru depozitare. Acest lucru vă permite să aveți la îndemână prosoape, haine de schimb și alte obiecte necesare în timpul dușului.

Tendințe de tehnologii în materie de dușuri în 2024

Designul spațiului de duș evoluează în mod constant, iar există mereu noi tendințe și stiluri în materie de dușuri. Dacă doriți să creați un spațiu de duș modern și elegant, iată câteva tendințe populare pe care le puteți lua în considerare:

Dușuri cu efect de ploaie

Aceste dușuri oferă o experiență de duș unică și plăcută, imitând senzația de a fi sub o ploaie ușoară. Puteți alege un duș cu efect de ploaie integrat în perete sau un duș cu cască de ploaie suspendată deasupra capului.


Dușuri cu hidromasaj

Aceste dușuri oferă un masaj relaxant și revigorant în timpul băii. Puteți alege un duș cu jeturi de masaj reglabile sau un duș cu sistem de hidromasaj complet.

Acestea sunt doar câteva dintre tendințele și stilurile populare de design în materie de dușuri. Alegeți un stil care vă reprezintă și care se potrivește cu restul designului băii și veți avea un spațiu de duș confortabil și stilat.

Oricare ar fi tipul de duș preferat și funcțiile cu care este dotat, amenajarea unei băi de acest tip va avea personalitate dacă veți ține seama de toate elementele ce trebuie integrate. 

Pentru a obține o baie cu duș elegantă contează foarte mult calitatea, textura și aspectul materialelor folosite pentru finisare și delimitarea zonei și de felul în care +alegeți să aranjați restul băi. Un plus de valoare și originalitate va fi cu siguranță adus de calitatea mobilierului de baie, de lavoar și  WC, de oglinzi și corpurile de iluminat alese.

Cei care au nevoie de inspirație și de o ofertă  de produse pentru băi, care să se plieze pe cât mai multe gusturi și bugete și să permită obținerea unei băi cu duș speciale, pot consulta și alege produse din oferta magazinului online Animavision. Produsele ce pot fi achiziționate  de aici sunt de calitate superioară și acoperă o paletă foarte diversificată de categorii și stiluri, unele dintre ele fiind unicat sau realizate prin tehnici de producție manuală.

Nu ezitați să ne consultați pentru detalii și recomandări!