Ce trebuie sa stii despre lavoare de baie?

Ce trebuie sa stii despre lavoare de baie?

22/03/2024

Variantele de produse si accesorii de baie, disponibile in prezent ofera beneficiarilor o multitudine de posibilitati de amenajare, oricare ar fi preferintele si bugetul aflat la dispozitie. Noi, la AnimaVision.ro, ne-am propus sa venim in intampinarea clientilor nostri cu solutii pentru baie de calitate si cu aspect deosebit, pentru momente de intimitate care conteaza.

Oferta de lavoare de baie este variata la ora actuala si, de multe ori, poate intampinati provocari in a alege ce e potrivit pentru casa voastra. De aceea, in cazul, in care aveti de facut o schimbare sau sunteti in cautarea celei mai potrivite optiuni pentru a decora o baie noua, va oferim mai jos informatii legate de ce trebuie sa stiti despre lavoarele de baie. Este un ghid introductiv, daca aveti nevoie de asistenta sa alegeti orice solutie pentru baie pentru acasa, noi suntem alaturi de voi. 

Care sunt principalele tipuri de lavoare de baie pe care le puteti cumpara in prezent?

Optiunile aflate in oferta producatorilor si magazinelor de specialitate, in ceea ce priveste chiuvetele sau lavoarele de baie, sunt incomparabil mult mai variate decat erau cu putin timp in urma. Cei interesati pot gasi multiple variante de produse, ce se pot adapta oricaror gusturi si preferinte de amenajare, fie ca vorbim despre un design clasic sau ultramodern.

Iata care sunt principalele tipuri de lavoare de baie:

1. Lavoare pe blat

Oricare ar fi forma, dimensiunile sau materialul din care este confectionat, lavoarul care se monteaza pe blat este o alegere foarte practica si eleganta. Cei interesati pot alege intre variante rotunde, ovale, patrate, dreptunghiulare, din ceramica, din sticla, din marmura sau din piatra compozit, gravate, sculptate, pictate, albe, colorate sau multicolore. Estetica este deosebita si rezultatul remarcabil.

Amenajare baie cu lavoar oval pe blat

2. Lavoare sub blat

O alta varianta de lavoar, extrem de apreciata, pentru ce care isi doresc mai mult spatiu si o chiuveta incastrata, este cea de lavoar in blat. Si in acest caz ingeniozitatea si creativitatea firmelor producatoare este peste asteptari. Diversitatea de forme, materiale si culori este similara cu cea a lavoarelor pe blat.

Lavoar sub blat mobilier

3. Lavoare de colt

Atunci cand spatiul aflat la dispozitie este ceva mai mic sau va doriti un rezultat cu o estetica speciala, puteti sa mergeti pe varianta unui lavoar de colt. Chiar daca este o forma ceva mai pretentioasa, exista suficiente optiuni si pentru acest tip de produs. Cele mai multe modele sunt in triunghi sau pe rotund.

Lavoare de colt baie

4. Lavoare freestanding

Este o varianta moderna de produs, ce poate fi integrat usor in orice tip de baie si amenajare. Este o varianta de lavoar cu design compact, ce confera multa eleganta si refinament oricaruit tip de baie.  In functie de preferinte, de alte amenajari si de spatiul aflat la dispozitie, puteti merge pe o varianta de lavoar freestanding rotund, oval, patrat, dreptunghiular sau in forme stilizate, cu jocuri de volum pe  suprafetele produsului.

Lavoar freestanding

5. Lavoar suspendat pe perete

In cazul in care va doriti un stil cat mai simplu si minimalist, in care lavoarul sa fie o piesa de amenajare de rezistenta, puteti merge pe varianta unui lavoar suspendat. Este un produs ce permite obtinerea de mai mult spatiu liber si o mai buna igienizare a podelei. Formele si dimensiunile disponibile sunt la fel de variate si la fel de pline de creativitate, ca si in cazul altor tipuri de lavoare, cu alte sisteme de prindere.

Lavoar suspendat pe perete

6. Lavoar dublu

Daca dispuneti de o baie generoasa sau matrimoniala, puteti incerca si aceasta varianta de lavoar. Este  eleganta si mult mai practica atunci cand aveti ore cand va intalniti la baie cu alti membri ai familiei. Cei mai importanti producatori stau foarte bine si in privinta ofertei de lavoare duble.

Lavoar dublu pe mobilier

Care sunt criteriile in functie de care sa alegi lavoarele de baie?

Oricat de incantati am fi de anumite produse, pentru a putea face o alegere corecta de lavoare de baie, care sa se incadreze perfect in spatiul aflat la dispozitie, cu stilul si alte preferinte de amenajare, va trebui sa tineti seama de:

1. Dimensiunea baii

Daca aveti la dispozitie o baie de dimensiuni mai mici, puteti merge pe varianta de lavoare suspendate de perete, freestanding sau de colt. Nu este o alegere gresita nici o chiuveta pe blat, fixata de un dulap, in care sa depozitati tot ce aveti nevoie in acel spatiu. Baile medii si mari permit montarea oricarui tip de lavoar, chiar si cele duble.

2. Tipul de montare

Exista mai multe tipuri de montare pentru chiuvete de baie. Acestea pot sa fie montate pe blat, in blat, pe perete, pe picior. De regula cele care beneficiaza de sustinere pe sol sunt mult mai simplu de montat si dureaza mai putin sa fie puse pe pozitie. Insa, chiar daca, procedura pare mai complicata, nici lavoarele suspendate nu trebuie sa fie ocolite, daca va doriti mai mult spatiu si o podea mai usor de curatat.

3. Materialul lavoarului

Materialul din care este realizat lavoarul este un alt aspect important de luat in considerare. Lavoarele pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale, cum ar fi portelanul, ceramica, marmura, minerale compozite, sticla, simple, stilizate, realizate manual s.a., oferind o varietate infinita de posibilitati de a fi combinate cu alte tipuri de produse utilizate pentru amenajarea baii.  Avand in vedere aceste context, clientii actuali pot obtine mult mai simplu stilul si tipul de amenajare pe care si-l doresc, cu mult mai putin efort.

4. Functionalitate

Poti alege un lavoar si in functie de cei care vor utiliza baia, de dimensiunile spatiului, de traficul din baie. In prezent exista modele special concepute pentru baie de copii, baie matrimoniala, baie de serviciu, baie ce va fi folosita simultan de mai multe persoane etc.

5. Stilul si designul

Un alt factor important de luat in considerare este stilul si designul lavoarului. Este esential ca lavoarul sa se potriveasca cu restul designului baii si sa se incadreze in stilul general al locuintei tale. Daca aveti o baie moderna, puteti alege un lavoar cu un design contemporan, cum ar fi un lavoar montat pe blat sau un lavoar freestanding. Daca preferati un stil mai clasic sau vintage, puteti opta pentru un lavoar cu picior sau un lavoar integrat intr-un corp de mobilier.

Costuri

Cei care isi doresc produse deosebite, unice si chiar confectionate manual au la dispozitie in prezent mult mai multe optiuni.  Evident cu cat material, designul si manopera sunt mai speciale, cu atat costul va fi si mai mare. Avand in vedere calitatea, daca combinatiile alese sunt bune, rezultatul va fi cu certitudine unul remarcabil.

In concluzie, daca va doriti o baie in care sa treceti de aspectul functional si sa obtineti un spatiu cu design si estetica originala, aveti in prezent o multitudine de variante de lavoare de baie. Modele variate,  speciale si de calitate, gasiti intotdeauna in magazinul online Animavision.ro!