Dulapuri pentru lavoar - cum le alegi?

Dulapuri pentru lavoar - cum le alegi?

05/04/2024

Orice baie are nevoie de un dulap. Iar una dintre cele mai practice variante de mobilier de baie este reprezentată de dulapurile pentru lavoar. Fie că este vorba despre un dulap pe pardoseală sau de un dulap cu prindere pe perete, cu siguranță va fi un loc care mereu își va găsi utilitatea pentru depozitare.

De ce trebuie să ții seama atunci când alegi dulapuri pentru lavoar?

Primul detaliu care ne vine în minte este cu siguranță cel legat de estetică. Însă baia este un loc special, cu umiditate crescută, în care trebuie să ai un spațiu minim de manevră și suficient loc pentru depozitare. Tocmai de aceea, cele mai importante criterii pentru a alege un dulap pentru lavoar sunt:

1. Dimensiunile potrivite

Oricare ar fi varianta de dulap pe care o pui sub chiuvetă, efectuarea măsurătorilor necesare și alegerea dimensiunilor potrivite sunt esențiale pentru a obține o baie echilibrată, care să încadreze bine chiuveta și să ofere spatialitate. La fel de importante sunt și configurarea și compartimentarea interioare.

2. Să fie rezistent la umiditate

Oricât de atenți am fi cu aerisirea, ventilația și scurgerile de apa, trebuie să recunoaștem că, într-o baie este foarte greu să nu ai umiditate. Dat fiind acest aspect, pentru a putea să te bucuri cât mai mult timp de dulapul pentru lavoar ales, este bine să optezi pentru un produs laminat sau tratat pentru a fi mai rezistent la apă.

3. Tipul de montare

În prezent există numeroase modele de dulapuri pentru lavoar. Unele dintre ele pot fi montate pe picioare, altele se pot monta direct pe perete. Alegerea trebuie făcută întotdeauna ținând cont de rezistența oferită și de posibilitățile de curățare ale zonei din jurul mobilierului.

4. Distanța față de cadă sau față de duș

Mobilierul montat prea aproape de cadă sau de duș și care nu este protejat de un perete despărțitor, se deteriorează mult mai repede decât un mobilier care se află la distanță. De aceea, dacă doriți să aveți un mobilier care își păstrează aspectul cât mai mult timp, țineți mereu cont de protecție și  distanțele de montare optime.

5. Designul preferat

În condițiile în care avem la dispoziție o multitudine de modele, forme, tipuri de materiale, culori și finisaje, ar fi păcat să nu căutați un dulap pentru lavoar care să să fie mai special.  În cazul în care nu există pe piață ceea ce vă doriți, nu ezitați să recurgeți la o variantă de dulapuri pentru lavoare pe comandă sau personalizată.

Ce opțiuni de dulapuri pentru lavoar sunt disponibile pe piață?

Oferta actuală de mobilier pentru baie și pentru chiuvete este una foarte diversificată.  Cumpărătorii au la dispoziție modele mult mai variate și interesante, la costuri pentru toate buzunarele. În cazul în care sunteți în căutarea variantei optime, aveți la dispoziție următoarele opțiuni de dulapuri pentru lavoare:

1. Dulap de lavoar pe picioare

O varianta de mobilier în cele mai variate stiluri ce asigura o stabilitate sporită si montaj facil este dulap de lavoar pe podea. Dacă în baie este mai puțin risc de băltire a apei pe pardoseala, puteți merge pe o variantă cu picioare de lemn, dacă este multă umezeală și apă ce sare de la duș, puteți merge pe o variantă cu picioare de inox sau alt material rezistent la apă.

Dulap lavoar pe podea, pe picioare

2. Dulap de lavoar suspendat

Dacă peretele este solid și nu vreți să vă mai bateți capul cu înălțimea optimă a mobilierului și curățarea zonei de la picioare, dulapurile pentru lavoar suspendate sunt cea mai practică alegere. Aici predomina variantele moderne, contemporane. 

Dulap lavoar suspendat

Solutii complete pentru sustinerea lavoarului si depozitare

Pentru un design retro, modern sau minimalist, pentru băi spatioase sau mici, dacă vreți să optimizați spațiul și să obțineți și un design original, aveti de unde alege. In oferta noastra regasiti chiar si dulapuri de colt. Nu lipsesc nici dulapurile pe cadre din otel pentru cei care doresc sa proiecteze o baie in stil industrial.

Evident, opțiunile de produse și de personalizare a acestora sunt mult mai variate. Dacă aveți nevoie de o sursă de inspirație interesantă și de oferta unor specialiști cu mult bun gust, optați pentru dulapuri pentru lavoare de la Animavision.ro